Consult

Ondanks dat het geven van borstvoeding een natuurlijk proces is en vrijwel elke vrouw ook fysiek in staat is om haar kind te voeden, geeft dit niet de zekerheid dat de borstvoedingsperiode zonder moeilijkheden of tegenslag zal verlopen. Er zijn verschillende oorzaken die er voor kunnen zorgen dat er problemen ontstaan met de borstvoeding, zowel in het begin als in een later stadium. Het is belangrijk dat er dan tijdig professionele hulp gezocht wordt.

Voorafgaand aan het consult heb ik telefonisch contact met je om de voorgeschiedenis in kaart te brengen. Het consult vindt vervolgens bij je thuis plaats. Tijdens dit huisbezoek stel ik verdiepende vragen om een compleet beeld te kunnen vormen en observeer ik een voeding. Het consult is erop gericht om vaardigheden te verbreden, informatie te geven en in te gaan op vragen. Ik streef ernaar om mijn kennis en begeleiding af te stemmen op de wensen van de vrouw en haar partner. Een verslag van het huisbezoek wordt per email naar je verstuurd. Na het consult heb ik telefonisch contact met je en bespreken we hoe de borstvoeding verloopt. Eventueel kan er een vervolgconsult gepland worden, mocht dit gewenst zijn.

Het is ook mogelijk om al tijdens de zwangerschap een consult te plannen. Een eerdere borstvoedingservaring of het zich goed willen voorbereiden (vanwege een specifieke situatie) kunnen redenen hiervoor zijn. Tijdens dit consult geef ik informatie en worden ervaringen en wensen besproken.

Een consult duurt gemiddeld 1,5-2 uur.